استفاده از شکلات به جای پول

استفاده از شکلات به جای پول

ضعیفمعمولیمتوسطخوبعالی 5,00 از 5 ( 1 رای )
Loading...

پول های شکلاتی مایاها

در ابتدا مردم کالاها را با یکدیگر داد و ستد می کردند، به مرور زمان اشیایی به عنوان پول بین مردم رایج شد که در نهایت سکه ها و اسکناس ها جای آنها را گرفتند، اما بدون شک عجیب و غریب ترین نوع پول در طول تاریخ، پول های شکلاتی هستند. مردم قوم مایا، از شکلات به عنوان پول استفاده می کردند! با تور مشهد همراه شوید تا شما را با این پول های خوشمزه آشنا کنیم.

شکلات

جوان بارون (Joanne Baron) استاد دانشگاه بارد ارلی، اوقات زیادی را صرف مطالعه بر روی فرهنگ مایان ها کرده است و معتقد است که مایان ها از دانه های کاکائو، به عنوان پول رایج کشورشان جهت داد و ستد و تجارت استفاده می کردند. استفاده از شکلات به عنوان پول، در گذشته بیشتر بین کارگران کارگاه های آمریکا رایج بود، جایی که آن ها در ازای دریافت شکلات کار می کردند. اما مطالعات اخیر بر روی آثار قوم باستانی مایان ها، حقایق تازه ای را درباره پول های شکلاتی در دنیا آشکار کرد.

istock

دانه کاکائو، در واقع ماده اولیه و گیاهیست که از آن کره کاکائو و شکلات را تهیه می کنند و اگر این دانه کشف نمی شد، امروزه از انواع و اقسام شکلات های خوشمزه ای که می خورید، خبری نبود. پروفسور بارون با ارائه مجموعه ای از نقاشی ها، نقاشی های دیواری و غاری این منطقه نشان داد که بین سال های ۲۵۰ تا ۹۰۰ بعد از میلاد مسیح، مردم علاوه بر خوردن کاکائو و مشتقات آن، از پول های شکلاتی به عنوان پول رایج قوم خود استفاده می کردند.

علاوه بر داد و ستد کالاها با اقوام و جوامع دیگر، حاکمان مایان ها به دنبال ایجاد یک پول مخصوص برای کشور خود بودند. آن ها دانه های کاکائو را که در این منطقه زیاد یافت می شد، به این منظور انتخاب کردند. بدین منظور، سالانه ۱۱ میلیون دانه کاکائو در این کشور ذخیره و نگه داری می شد. به اعتقاد پروفسور بارون، شکلات و کاکائو در فرهنگ قوم مایا، چیزی فراتر از یک چیز خوشمزه یا یک پول است، شکلات در دین و فرهنگ آن ها به طور عمیقی رسوخ کرده است. در آن زمان، از کاکائو نوشیدنی بسیار لذیذ و خوشمزه ای تهیه می کردند و در مراسم ها و میهمانی های خود آن را می نوشیدند. در مقاله ای که در ماه گذشته در مجله علمی پژوهشی علم (Science Magazine) منتشر شد، پیرامون نقش تجارت در جامعه مایان ها اینچنین آمده است: «تمدن مایاها هرگز از سکه به عنوان پول استفاده نمی کردند. در عوض همانند بسیاری از تمدن های باستانی دیگر از یکسری کالا ها به منظور تجارت استفاده می کردند. کالاهایی همچون تنباکو، ذرت و پول های شکلاتی »

شکلات1

تاریخ کشف دانه کاکائو در این منطقه توسط مایان ها، به حدود ۲۰۰۰ سال قبل باز می گردد. این دانه از همان ابتدای کشفش، اهمیت زیادی برای مردم این قوم پیدا کرد. هنگامی که مقبره یکی از پادشاهان قوم مایا در سال گذشته کشف شد، باستان شناسان دانه های کاکائو و یکسری پول های شکلاتی را در قبر و کنار جنازه این پادشاه کشف کردند! این نشان از اهمیت این ماده خوراکی در آن زمان دارد. بارون در مقالات منتشر شده دیگری در مجله انسان شناسی اقتصادی اظهار داشت: «این محصولات، ارزش بسیاری برای حاکمان وقت قوم مایا داشت و آن ها از آن به عنوان ارزشمند ترین پولشان برای تجارت با اقوام مختلف استفاده می کردند.»

شکلات2

در این مقبره، ظروف و کاسه های سفالینی یافت شد که گمان می رود از آن ها برای نگه داری موادی همچون گوشت، کاکائو و دیگر مواد غذایی استفاده می شده است. شاید باورتان نشود ولی به عقیده یکی از تاریخ دانان قوم مایا، آن ها خدای شکلات هم داشتند و آن را می پرستیدند! آن ها گمان می کردند که مردگانشان بعد از مرگ در دنیای جدید بر می خیزند و از این مواد خوراکی برای زنده ماندن استفاده می کنند.

istock1

دانه کاکائو فقط در مناطق خاصی از جهان رشد می کند. این گیاه برای رشد به منطقه ای مرطوب با حدود ۹۰ درصد رطوبت احتیاج دارد. این شرایط در برخی از نقاط تمدن مایا وجود داشته است. دیوید فریدل، تاریخ دان دیگریست که در رابطه با فرهنگ مایان ها مطالعه کرده است. او بر این عقیده است که: «من مخالف دیگر همکاران باستان شناسم هستم. من فکر نمی کنم که اهمیت کاکائو در این قوم به قدری زیاد بوده که از آن به عنوان پول استفاده کنند. بدون شک این ماده در آن زمان اهمیت داشته ولی هنوز در رابطه با پول بودنش، شک وجود دارد.»

با این حال، پروفسور بارون شدیدا بر عقیده خود پافشاری می کند و هنوز در حال انجام مطلعات تکمیلی در این رابطه است. او در تحقیقاتش به این نتیجه رسیده است که مایان ها از پول های شکلاتی برای تجارت استفاده می کردند و در کنار آن، مبادله کالا به کالا نیز انجام می دادند. به زودی نتایج مطالعات جدید وی در این رابطه منتشر خواهد شد.

منبع: thevintagenews.com