همانند ما که ما در آستانهی نوروز خانهتکانی میکنیم، تایلندیها هم قبل از سال نو خانههایشان را حسابی تمیز میکنند و فروشگاهها و خیابانها سرشار از تایلندیها و حتی گردشگرانیاند که برای سال نو خرید میکنند. غیرممکن است تایلندیها در خرید سال نوی تفنگ آبپاش یا لوازم آببازی را از قلم بیندازند..
جشن سال نوی تایلندی از ۱۳ آوریل آغاز میشود و تا ۱۵ آوریل طول میکشد که امسال مطابق با ۲۵ تا ۲۷ فروردین ۱۳۹۵ تقویم ما می باشد. سونکران (Songkran) یا جشن آب از مهمترین جشنهای ملی تایلند است. سونکران در زبان تایی به معنای تغییر و تحول است. تایلندیها آب را مظهر پاکی و روشنایی میدانند و معتقدند آب بدبختی و ناراحتی را از جامعه دور میکند و بنا بر همین باور در جشن سال نو به هم آب میپاشند تا غم را از یکدیگر دور کنند.
جشن آب در پوکت
پوکت محبوبترین و زیباترین جزیره تایلند از دیگر نقاط برای لذت بردن از این جشنواره جذاب است. این فستیوال پر شور در همه ساعات شب در پوکت برگزار می شود که با هیجان خاصی همراه است. حتی در این جشن پلیس ها نیز حضور داشته و با تفنگهای آبپاش مشغول خیس کردن افراد هستند. بهترین نقاطی که می توانید در پوکت در این جشن حضور داشته باشید ساحل پاتونگ است که با موسیقی همراه می باشد.
از دیگر مکانها نیز می توان خیابان بانگلا را برشمارد که در آن رقص های محلی فضای جذابتری به این جشن آب می بخشد.در راوای Rawai، کاتو Katu و مرکز شهر پوکت نیز می توانید از حضور در این مراسم در تور پوکت بهار 1404 لذت ببرید.
در این آببازیِ ملی که در سرتاسر کشور برگزار میشود، همهی مردم از پیر و جوان و کوچک و بزرگ با هر وسیلهای که دستشان برسد به همدیگر آب و بعضی هم خمیر رنگی میپاشند و حتی افرادی را در این جشن میبینید که بشکههای آب را پشت وانت میگذارند و با سطل روی عابران آب میپاشند، بعضیها از جلوی در خانههایشان با شیلنگ به مردم آب میپاشند و عدهی زیادی هم با تفنگهای آبپاش رنگارنگ کف خیابان مشغول آببازیاند.
آنچه در این جشن برای گردشگران و بهخصوص ما ایرانیها جلب توجه میکند، این است که با این حجم شلوغی و جمعیت و ولوله، هیچکس در این شادیِ سراسری عصبانی نمیشود و هیچکس با دیگری با بیاحترامی برخورد نمیکند و خبری از دعوا و کتککاری نیست.
اگر راهی پاتایا هم هستید، این را بدانید که اهالی پاتایا جشن آب را یک هفته دیرتر برگزار میکنند. مردم پاتایا ۲۰ آوریل جاده ساحلی این شهر را برای برگزاری مراسم ویژه بودا میبندند و بعد از برگزاری مراسم بودایی، جشن آببازی شروع میشود.
تایلندیها حتی وقتی میخواهند به گردشگران خارجی آب بپاشند، اول از آنها اجازه میگیرند. در ابتدای روز سال نو اعضای خانواده برای احترام روی دستهای بزرگترها آب معطر میریزند و به همدیگر هدیهی سال نو میدهند. علاوه بر آببازی، سونکران از لحاظ مذهبی هم برای مردم تایلند مهم است. تایلندیها در اولین روز سال نو غذا میپزند و به معبدها میبرند و به مانکها (راهبان) بودایی میبخشند. مانکها نیز معبدها را با گل و تزیینات زیبا آذین میبندند و روی تندیس بودا آب میپاشند.
کدام مناطق تایلند در جشن آب شلوغ تر است؟
این جشن هرساله گردشگران زیادی را به بانکوک میکشاند. معروفترین جشن آب تایلند در استان چیانگمای برگزار میشود. اما از ما میشنوید، بانکوک و باقی شهرهای توریستی هم جشنهای هیجانانگیز و پرشوری دارند. اگر شما هم به زودی راهی سفر تایلند میشوید و میخواهید در این جشن هیجانانگیز شرکت کنید، در ادامه مناطقی را معرفی میکنیم که در آنها جشن آب با شور و هیجان بیشتری برگزار میشود.
اگر نمیتوانید یا نمیخواهید از بانکوک خارج شوید، پارک Nagaraphirom در کرانهی غربی رود Chao Phraya بهترین انتخاب است. میتوانید قبل یا بعد از جشن کمی هم از انواع غذاهای تایلندی که در این پارک فروخته میشود، امتحان کنید.
اگر خیلی اهل هیجان و تفریح هستید ، به شما خیابان Khao San Road و پارک Santi Chaiprakan را پیشنهاد میکنیم. غیرممکن است کسی در این مکانها حضور داشته باشد یا از آنها رد شود و هدف با تفنگهای آبپاش و خمیرهای رنگی قرار نگیرد.
اگر با بچههایتان سفر میکنید، در روز جشن آب دستشان را بگیرید و به میدان سیام (siam square) بروید که در آن نسخه آرامتری از جشن خیابان Khao san Road برگزار میشود.
اگر راهی پاتایا هم هستید، این را بدانید که اهالی پاتایا جشن آب را یک هفته دیرتر برگزار میکنند. مردم پاتایا ۲۰ آوریل جادهی ساحلی این شهر را برای برگزاری مراسم ویژهی بودا میبندند و بعد از برگزاری مراسم بودایی، جشن آببازی شروع میشود.
جشنوار آب تایلند همه ساله در این کشور به مدت سه روز برگزار می شود. این جشن از 13 تا 15 آوریل برگزار می شود که روز 15 آوریل اولین روز سال نوی تایلندی است. جشنوار آب که در زبان تایلندی سونگکران Songkran گفته می شود به معنی حرکت کردن و تغییر مکان است و دلیل این نامگذاری نیز حرکت خورشید در منطقه البروج می باشد.
نکته جالب این است که همزمان با برگزاری این جشن در واقع فصل بارانزا در این کشور آغاز می شود که به باور مردم تایلند ، آب باران بد شانسی و بدی را با خود می شوید. جشنواره آب تایلند برای پیوند دوباره خانواده ها فرصتی دوباره است که در آن خانواده دور هم جمع شده و در معابد و مکانهای مقدس دعا می خوانند و با احترام آبی را که با عطر تایلندی به نام ” اپ تایی ” آمیخته شده را روی مجسمه های بودا می ریزند.
طبق سنت، مردم تایلند در این روزها خانه های خود را تمیز می کنند و لباسهای نو به تن می کنند. همچنین به معابد پول و به راهبان غذا اهدا می کنند. پس از آن همه مردم به خیابانها می روند و برای شروع سال جدید طبق سنت بر روی همدیگر آب می پاشند تا هر گونه بدی و زشتی در سال قدیمی شسته شده و از بین برود. گردشگرات تور تایلند بهار 1404 نیز می توانند برای شرکت در این فستیوال به این کشور سفر کنند.
بهترین شهرها برای حضور در جشن آب تایلند
سونگکران در بسیاری از شهرهای تایلند برگزار میشوند. اما بهتر است قبل از ررور تور ترکیبی تایلند از بهترین مکانها برای شرکت در جشنواره آب مطلع شوید.
جشن آب در چیانگ مای
چیانگ مای یکی از شهرهای تایلند است که این مراسم پر شور در آن برگزار می شود. در طول این 3 روز جشن، مردم تایلند با آبپاش و سطل های آب برای شادی و تفریح به خیابانها می روند و با هیجان زیاد بر روی همدیگر آب می پاشند. بیشتر مردم برای برگزاری این جشن به کنار برکه ها، کانلهای آب و همچنین رودخانه پینگ می روند. همه افراد به غیر از کودکان و افراد سالمند در این مراسم خیس خواهند شد بنابراین بهتر است لباس مناسب برای حضور در جشن به تن داشته باشید.
جشن آب در بانکوک
بانکوک نیز از دیگر شهرهای تایلند است که میزبان برگزاری این جشن است. قبل از حضور مردم در این جشن، رستورانها و فروشگاهای کوچک بسته می شود ولی مراکز خرید بزرگ باز است. هتل های بانکوک و سایر اقامتگاهای این شهر همراه با برگزاری برنامه های ویژه نیز پذیرای گردشگران تور بانکوک لحظه آخری می باشند.
به صورت کل دو محل برای برگزاری جشن آب تایلند در بانکوک وجود دارد. اولین محل رودخانه پینگ است که در قسمت مرکزی شهر قرار دارد که گردشگران و مردم بومی با تفنگهای آبپاش برای شروع یک روز جذاب به این محل می روند. دومین محل برگزاری خیابان سیلوم است است که در آن مغازه های زیادی به چشم می خورد. در این محل نیز افراد با سطلهای آب یکدیگر را خیس می کنند.