ابهامات درباره سقوط هواپیمای ATR آسمان

ابهامات درباره سقوط هواپیمای ATR آسمان

ضعیفمعمولیمتوسطخوبعالی 5,00 از 5 ( 1 رای )
Loading...

آفتاب‌نیوز; محمد دامادی، نماینده ساری در مجلس که با باشگاه خبرنگاران جوان صدا و سیما گفت و گو کرده، تصریح کرده است که یکی از علت‌های اصلی سقوط این هواپیما میتواند سوء مدیریت در شرکت هواپیمایی آسمان باشد. این عضو کمیسیون عمران مجلس پرده از مسائلی در رابطه با سقوط هواپیمای آسمان برداشته است که عدم توجه به آنها می تواند فجایع بزرگی را در صنعت هوایی کشور به ویژه در شرکت آسمان به دنبال داشته باشد. وی همچنین فاش کرده است که سازمان هواشناسی از وضعیت آب و هوای منطقه دنا اطلاع داده بود؛ بنابراین احتمال سانحه وجود داشت، اما متاسفانه شرکت هواپیمایی آسمان دستور لغو پرواز را صادر نکرد.

هواپیمای ای تی ار

همچنین دامادی درباره سوء مدیریت حاکم بر هواپیمایی آسمان گفته است: شکایت‌های بسیاری از سوی خلبانان آسمان به کمیسیون عمران ارسال شده است و بیش از 30 نفر از خلبانان خوب و توانمند آسمان در ماه‌های قبل به دلیل سوء مدیریت استعفا داده‌اند. متاسفانه تعدادی از خلبانان اعلام کرده‌اند که این شرکت با دریافت چک از خلبانان ، آنها را مجبور به پرواز می‌کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس درباره پدیده چک گرفتن از خلبانان نیز توضیح داد: رویه عجیب و غریبی در شرکت آسمان وجود دارد و آن گرفتن چک های چند صدمیلیونی از خلبانان است تا آنها نتوانند از شرکت خارج شوند. در یک مورد، یکی از خلبانان را که می خواست از شرکت خارج شود آنقدر اذیت شد که در نهایت با دادن جریمه توانست چکش را پس بگیرد از این شرکت بیرون برود. این خلبان که در یک مورد حتی توانسته بود هواپیمایی که موتورش از کار افتاده بود را سالم بر زمین بنشاند، اکنون در یکی از ایرلاین های خارجی پرواز می کند.

دامادی افزود: حقوق خلبانان شرکت آسمان از بقیه ایرلاین ها کمتر است و علاوه بر این، رفتارهایی مانند گرفتن چک و مجبور سازی آنها به پرواز و … امنیت روانی خلبانان این شرکت را به شدت تحت الشعاع قرار داده است.

کابین هواپیمای atr

در حالی به گفته برخی نمایندگان مجلس ایران سیستم موقعیت یاب (ELT) هواپیمای آسمان عمل نکرده که معاون آخوندی در جدیدترین اظهارنظر از ارسال سیگنال توسط این سیستم و عدم دریافت آن توسط ماهواره خبر داده است.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از تسنیم، هیئت کارشناسی سازمان هواشناسی فرانسه و نمایندگان کارخانه تولیدکننده هواپیماهای ATR شب گذشته وارد تهران شدند. قرار است این تیم دربررسی تخصصی دلایل سقوط هواپیمای آسمان با تیم کارشناسی ایرانی همکاری کرده و جعبه سیاه هواپیمای مذکور را بازخوانی کنند. یکی از ابهامات بزرگ سقوط مرگبار صبح یکشنبه فعال نشدن سیستم موقعیت یاب هواپیما موسوم به ELT بوده است.

عملکرد این سیستم به‌ گونه است که بلافاصله پس از برخورد هواپیما با مانع یا بروز حادثه‌ای برای آن با ارسال سیگنال‌هایی موقعیت جغرافیایی هواپیما را اعلام می‌کند. اما در هواپیمای ATR آسمان این سیستم عمل نکرد تا علاوه بر طولانی شدن روند یافتن لاشه آن، گمانه‌زنی‌ها متعددی درباره دلایل فعال نشدن ELT از جمله عدم پرداخت هزینه‌های مربوط به شارژ این سیستم مطرح شود.

صبح دوشنبه و به فاصله 24 ساعت پس از محو شدن هواپیمای آسمان از رادار عضو کمیسیون عمران مجلس ایران درباره سیستم مذکور گفته بود:‌ باید سیستم ELT هواپیما ATR فعال می‌شد. این سیستم بلافاصله پس از برخورد با مانع بایستی فعال می‌شد تا موقعیت جغرافیایی هواپیما را ارسال می‌کرد، اما سیستم مذکور عمل نکرده و هیچ سیگنالی را تا الآن ارسال نکرده است.

وی در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود سیستم مذکور در هواپیمای آسمان فعال نبوده است، تصریح کرد: بعید می‌دانم چنین مسئله‌ای اتفاق افتاده باشد، این موضوع با جان انسان‌ها ارتباط دارد و نمی‌توان با این مسئله بازی کرد.

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان این‌که احتمالاً این سیستم از کار افتاده یا حساسیت آن کم شده است، ابراز کرد: موضوع عدم‌فعال بودن سیستم ELT در کمیسیون عمران مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرد.

علوی با تصریح به این‌که خیلی از مسائل سقوط هواپیمای ای‌تی‌آر در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، افزود: با توجه به شرایط جوی منطقه، دید بسیار کم و فشار ابرهای متراکم نباید پرواز با این هواپیما انجام می‌شد.

این در حالی است که رئیس سازمان هواپیمایی ایران بعدازظهر دیروز اظهارات جدید و عجیبی درباره سیستم ELT بیان کرد. عابدزاده در این‌باره گفت: براساس آنکس 6 ایکائو داشتن و فعال بودن سیستم ELT جزء الزامات است.

وی بیان کرد: در صورت بروز سانحه برای هواپیما این سیستم محل سانحه را در دو فرکانس 406 مگاهرتز (مخصوص ماهواره) و فرکانس 121.5 منطقه‌ای ارسال می‌کند.

هواپیمایی آسمان

وی با تاکید بر اینکه هواپیمای ATR آسمان یک دستگاه ELT سوکاتای فرانسوی بود که اعتبار کارکرد آن تا 2021 میلادی بوده است، گفت:‌ تمام ناوگان هوایی سبک و سنگین زیر نظر سازمان هواپیمایی کشوری به سیستم ELT مجهزند و هر سال در زمان مجوز صلاحیت پرواز این سیستم مورد بررسی قرار می‌گیرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی ایران با بیان این‌که دنیا توجه ویژه‌ای به ELT دارد و در هر پرواز ELT باید شرایط خاصی برای ارسال سیگنال داشته باشد، افزود:‌ هنوز این سیستم به صورت 100 درصد راندمان ندارد و بر اساس گزارش‌های جهانی 40 تا 50 درصد در شرایط مختلف پاسخگو نیست.

به گفته عابدزاده ELT هواپیمای سقوط کرده آسمان فعال بوده اما فرکانس آنها را ماهواره‌ها دریافت نکردند.

اگر اعلام مقصر بودن خلبان هواپیما —که معمولا یک پای ثابت سوانح حمل‌ونقل هوایی مسافری کشور است که تمام مسافران و خدمه آن جان خود را از دست می‌دهند- را فاکتور بگیریم و با فرض بررسی‌های کامل و جامع، دلیل واقعی سقوط هواپیما احتمالا در آینده‌ای نزدیک اعلام خواهد شد. از سوی دیگر صحت و سقم اظهارات معاون وزیر راه و شهرسازی در رابطه با ارسال سیگنال توسط سیستم ELT هواپیمای آسمان نیز مشخص می‌شود، اظهارنظری که مشخص نیست رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با استناد به چه چیزی آن را مطرح کرده است. چراکه هنوز جعبه‌های FDR و DVR این هواپیما پیدا نشده که بتواند بر اساس اطلاعات آن درباره عملکرد سیستم‌های هواپیما از جمله ELT اظهارنظر کرد.

هواپیمای مسافربری ATR-72 متعلق به شرکت هواپیمایی آسمان که از تهران به سمت یاسوج در پرواز بود، روز یکشنبه حدود 50 دقیقه پس از برخاستن از فرودگاه مهرآباد تهران از رادار مرکز کنترل هوایی ناپدید شد. این هواپیما در اطراف شهر سمیروم در استان اصفهان و در رشته کوه های دنا سقوط کرد. این هواپیما حامل 66 سرنشین بود (60 مسافر و 6 خدمه پرواز) که یک کودک نیز در میان آنها حضور داشت. براساس گزارش های اولیه تمامی سرنشینان این هواپیما جان باختند.

در تصویر زیر میتوانید تحلیلی جامع از سقوط هواپیمای آسمان به قلم زهرا طهرانی که در روزنامه گسترش تجارت منتشر شده است و در آن با مسئول سایت تور مشهد و مدیر فنی شرکت 20 گشت آریا اقای سبحان امیری منجیلی نیز گفتگو شده است را مطالعه نمایید:

سقوط هواپیمای atr آسمان