آرامگاه حافظیه

آرامگاه حافظیه

ضعیفمعمولیمتوسطخوبعالی 5٫00 از 5 ( 1 رای )
Loading...

شیراز شهر شعر و شاعری و مهد پرورش گنجینه‌های ادب فارسی ایران زمین است. حافظیه شیراز منزل جاویدان رند عالم‌سوزی است که سال‌ها با دوست مروت کرد و با دشمن مدارا.این بنا به فرمان رضاشاه به علی‌اصغر حکمت، وزیر آموزش و پرورش وقت و برپایهٔ طرحی از آندره گُدار طراحی و بازسازی شد. مجری آن، علی ریاضی، رئیس اداره آموزش و پرورش فارس، و سرپرستش علی سامی بودند. خواجه شمس الدین محمد بن بهاءالدین نام کامل حافظ شیرازی است که یکی از معروف‌ترین شاعرهای ایرانی است. در این شهر تماشایی، خواجه حافظ شیرازی، یکی از بی‌بدیل‌ترین شاهان شعر فارسی آرمیده است. حافظ شیراز به‌دلیل اشعار عرفانی پیش ایرانیان جایگاه خاصی دارد و بسیاری از مردم در بسیاری از مناسبت‌های باستانی مثل شب یلدا، به حافظ رجوع می‌کنند.

حافظیه شیراز
حافظیه آرامگاه ابدی شاعر و سخن‌ور بلندآوازه ایرانی، خواجه شمس‌الدین محمد حافظ شیرازی است که یکی از بزرگ‌ترین شاعران ایران و جهان محسوب می‌شود. امروز تفالی به دیوانش زده‌ایم و قرعه فال به نام باغ آرامگاهش افتاده است.اولین بازسازی جدی بنای حافظیه به سال 1386 مربوط می‌شود که در طی آن، کارهایی همچون تمیز کردن سطح مسی روی گنبد، مرمت بخش‌های خراب ساختمان‌های اطراف و همچنین متصل کردن مقبره‌ها و باغ‌های اطراف به مجموعه صورت گرفت.

آرامگاه حافظ در نواحی شمال‌شرقی این شهر واقع شده است و بسیاری از دیگر جاهای دیدنی شیراز، پیرامون آن واقع شده‌اند. پس از مرگ این شاعر بزرگوار تا 65 سال، هیچ بنایی بر فراز مقبره وی بنا نشد تا اینکه در سال ۸۵۶ هجری قمری مصادف با ۱۴۵۲ میلادی، شخصی به‌ نام محمد یغمایی، وزیر میرزا ابوالقاسم گورکانی (حاکم فارس) برای اولین بار تصمیم گرفت یادبودی را برای وی بنا کند. او عمارتی گنبدی شکل بر فراز مقبره حافظ ساخت و در جلوی آن حوض بزرگی تعبیه کرد تا آب از رکن آباد که منبع آب شیراز به شمار می‌رفت، به آن بریزد.
شیراز

حافظ به سال ۷۹۲ قمری درگذشت و در زمان خاک سپاری او میان مردم اختلافات فراوانی افتاد. چرا که برخی افراد متعصب معتقد بودند که به‌دلیل میگساری حافظ او کافر است و باید در جای دیگری دفن بشه. این بحث به جایی رسید که مردم تصمیم گرفتند از دیوان حافظ مدد بگیرند و آن نتیجه‌ای که حاصل شد همه را شگفت‌زده کرد و آن بیت این بود:

قدم دریغ مدار از جنازه حافظ که گرچه غرق گناه است، می‌رود به بهشت

به همین دلییل حافظ در شیراز دفن شدو حدود ۶۵ سال سپری شد تا مقبره‌ی خود مورد توجه قرار بگیرد. وزیر میرزا ابوالقاسم گورکانی که حاکم فارس بود برای اولین بار دستور داد تا گنبدی بر فراز مزار حافظ ساخته شود و در مقابل آن نیز حوضی ساختند که از آب رکن آباد پر می‌شد.
حافظیه

هتل های نزدیک آرامگاه حافظیه شیراز:

هتل رویال شیراز
هتل پرسپولیس شیراز
هتل اطلس شیراز
هتل پارک شیراز شیراز

آدرس حافظیه شیراز:

استان فارس، شیراز، حدفاصل چهارراه ادبیات و چهارراه حافظیه، رو‌به‌روی ورزشگاه حافظیه

لوکیشن حافظیه شیراز:

نظرات در مورد آرامگاه حافظیه

با ثبت نظرات، مارا در بهبود خدمات یاری نمایید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *