جزیره هنگام، جزیرهای کوچک و دیدنی در نزدیکی قشم و قلب خلیج فارس است که با وجود وسعت کم شما را شگفت زده میکند. این جزیره میزبان سواحلی کمنظیر، دلفینهای بازیگوش، حیات وحش تماشایی، دریای بیکران، نخلستانهای دیدنی و مهمتر از هم مردمی مهربان دارد.
البته باید دانست که جزیره هنگام در میان آبهای خلیج فارس قرار دارد و به تنگه هرمز هم نزدیک است. همین مسئله یک موقعیت جغرافیایی خاص و استراتژیک به آن میبخشد و اهمیت راهبردی و نظامی آن را برای ایران افزایش میدهد. همین ویژگی باعث شده تا جزیره هنگام از گذشته مورد توجه بیگانگان باشد و حتی حکومت صفویان به اشغال بیاید.
برای اینکه بدانیم جزیره هنگام کجاست بهتر است در وهله اول از موقعیت جغرافیایی و شرایط کنونی آن اطلاعات کاملتری کسب کنیم. هنگام به عنوان یکی از جذابترین جزیرههای جنوب ایران در 2 کیلومتری جنوب شرقی قشم دیدنی در دل آبهای پر خروش خلیج همیشه فارس قرار دارد و برای سفر به آن نیاز است تا به جزیره قشم رفت و از این جزیره به هنگام راه پیدا کرد. هنگام به لحاظ تقسیمات کشوری در بخش شهابِ شهرستان قشم در استان هرمزگان دلربا واقع شده است.
جزیره هنگام و مسیر دسترسی به آن
به لحاظ موقعیت جغرافیایی پی بردیم جزیره هنگام کجاست، اینکه بدانیم این جزیره کوچک و دیدنی تنها 36.6 کیلومتر مربع وسعت دارد و 9 کیلومتر طول و 6 کیلومتر عرض آن سبب شده تا به صورت مخروطی ناقص به نظر بیاد، خالی از لطف نیست. هنگام با تمام شگفتیها و زیباییهای درخور توجهی که دارد از شهر قشم 53.7 کیلومتر و از بندرعباس 79.6 کیلومتر فاصله دارد، به همین جهت برای سفر به آن لازم است تا از طریق هواپیما یا شناور به قشم رفت و بعد از قشم به وسیله قایق به جزیره هنگام رسید.
با توجه به اینکه میدانیم جزیره هنگام کجاست، برای سفر به آن نیاز است به جزیره قشم رفت و از قشم تا هنگام چه فاصلهای وجود دارد، خوب است شیوههایی که برای رسیدن به قشم امکانپذیر هستند را مرور کنیم. بسیاری از مسافران و گردشگران برای سفر به هنگام از هواپیما استفاده میکنند البته لازم به ذکر است پرواز مستقیمی به هنگام این جزیره پر رمز و راز و کوچک وجود ندارد و بایستی خود را به وسیله پرواز به قشم یا بندرعباس رساند و بعد از آن با استفاده از شناور به هنگام دسترسی پیدا کرد.
سفر زمینی به جزیره هنگام
در جریان هستیم که جزیره هنگام کجاست از این رو نیاز است بدانیم مسیر سر راست و مستقیمی برای داشتن یک سفر زمینی به هنگام وجود ندارد و میتوان از هر نقطه ایران به صورت زمینی به بندرعباس دوستداشتنی سفر کرد و خود را به اسکله شهید حقانی و بندر پل در بندرعباس رساند و بعد به وسیله شناورهای مسافربری یا حمل خودرو به اسکله شهید ذاکری و بندر لافت در جزیره قشم رفت، بعد از رسیدن به قشم نیاز است تا مسیری زمینی را تا جنوب شرقی قشم طی کرد و با قایق از اسکله کندالو به اسکله هنگام دسترسی پیدا کرد.
جاذبههای گردشگری جزیره هنگام کجاست
با در نظر گرفتن اینکه جزیره هنگام کجاست، جالب است بدانیم این جزیره کوچک با داشتن موقعیت خاص نه تنها مورد توجه دیگران بوده و متأسفانه سالها در اشغال و استعمار قرار داشته بلکه زیستگاه گونههایی از جانورهای کمیاب در زمین است، جانورهایی که وجود هر کدام یک از آنها گواهی بر خاص و منحصربه فرد بودن هنگام به عنوان یک زیستگاه هستند. در ادامه به تعدادی از این گونههای جانوری و موقعیت مکانی جاذبههای گردشگری جزیره هنگام اشاره میکنیم:
ساحل نقرهای هنگام: جزیره هنگام با داشتن 50 کیلومتر نوار ساحلی، مناظر متنوعی از ساحلهای صخرهای و شنی به چشم هر مشتاقی هدیه میدهد. ساحل نقرهای از جاذبههای مشهور جزیره به حساب میآید چرا که انگار به جای شن در این ساحل نقره وجود دارد.
شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که دلیل این درخشندگی چیست. طبق گفته کارشناسان زمین شناسی، دلیل درخشندگی ماسه های ساحل نقره ای هنگام قشم، به دلیل وجود کانی های سنگی براق است که نور را به شکل جالبی از خود انعکاس می دهند. البته صدف های دریایی پودر شده هم می تواند بر انعکاس نور ماسه های این ساحل موثر باشد. یکی دیگر از عوامل موثر در تلالو نور ساحل نقره ای قشم، وجود موجودات ریزی به نام فیتوپلانکتون ها هستند. پلانکتون ها در حالت معمولی چون دارای سبزینه هستند، رنگ آب دریا را به رنگ سبز تبدیل می کنند؛ هنگام تاریکی شب و همچنین در زمان گذر موج های نا آرام، پلانکتون ها نور آبی منتشر می کنند. به همین دلیل است که انعکاس نور درخشان آبی رنگ در ساحل نقره ای قشم در تاریکی شب بیشتر است و منظره زیباتری را هم می سازد.
تماشای دلفینهای جزیره هنگام: از جذابترین تجربههایی که با سفر به هنگام میشود کسب کرد رفتن به این جزیره برای دیدن شنا و بازیگوشی دلفینها در بازه اواسط پاییز تا اواسط بهار است. به طور معمول بومیها پیشنهاد میکنند تا در صبح زود و زمانی که دریا صاف و آرام است دل به دریای خروشان بزنیم و از تماشای دلفینهایی که برای تولید مثل به خلیج همیشه فارس آمدهاند، لذت ببریم.
تا به امروز ۱۳ گونه از ۴۰ گونه دلفین در آبهای ایران از جمله خلیج فارس و دریای عمان دیده شدهاند. با این همه دلفینهای جزیره هنگام بیشتر از گونه دلفین بینی بطری هستند.
جالب است بدانیم گونههای نادری نظیر خاردم مصری، لاکپشت پوزه عقابی و جِبیر در جزیره هنگام زیست میکنند. درست است که جزیره هنگام، سرزمینی بسیار کوچک است؛ اما با این وجود طبیعت شگفت انگیز شما را بسیار هیجان زده خواهد کرد.
همانطور که می دانید، آب و هوای گرم و شرجی در جنوب ایران، باعث شده است تا مسافران در فصل تابستان محدودیت هایی برای رفتن به جزایر جنوبی داشته باشند. فصل پاییز و بهار بهترین زمان برای سفر به جزیره قشم و ساحل نقره ای جزیره هنگام است. اوایل زمستان هم گزینه خوبی برای سفر محسوب می شود؛ البته از قبل باید از آرام بودن دریا و برقراری سفر هوایی به قشم و سفر آبی به ساحل نقره ای هنگام قشم اطمینان حاصل کنید. هنگام رفتن به جزیره هنگام همراه داشتن تجهیزات ضروری مانند عینک آفتابی، کلاه آفتابگیر، دوربین و لباس مناسب را از یاد نبرید.